A vízi temetés és a hamvak folyóba engedése: tisztelet és méltó búcsúzás az elhunytak emlékére.
A szeretteinktől való búcsúzás sosem könnyű, és elvesztésük után számos döntést kell hoznunk, amelyek meghatározzák a temetési szertartás menetét és formáját.
Megható és egyedülálló lehet, ha szeretteinket a vízre bízzuk az utolsó útjukon.
A vízi temetés és a hamvak folyóba engedése olyan temetési forma, amelyet egyre gyakrabban választanak a hozzátartozók.
A hajós temetés lehetőséget ad arra, hogy a család és barátok méltó környezetben búcsúzzanak el a szeretteiktől. A környezet szépségétől körülvéve egy nagyon nyugodt és békés környezetben zajlik a temetés, ami sokaknak segíthet a gyász feldolgozásában.
A hajós temetés során a hamvakat hajóval szállítják a folyóra, ahol környezetbarát, lebomló anyagból készült, speciális urnában bocsáthatjuk utolsó útjára a hullámok hátán.
A szertartást kísérő zene, a virágok, a környezet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a temetés egy emlékezetes esemény legyen.
A búcsúzásra, vízi temetésre a volt dunaújvárosi kompkikötőnél kialakított kegyeleti hely áll rendelkezésre, a temetés különlegességét pedig csak kiemeli a Duna gyönyörű látképe és hullámai.
Fontos megjegyezni, hogy a vízi temetés és a hamvak folyóba engedése szigorú szabályozás és előírások alá esik Magyarországon.(csak lebomló urnát lehet használni, szintén lebomló anyagból lehet a koszorú is, és koszorú szalagot nem szabad a vízbe engedni. A parton nem szabad semmiféle emlékművet állítani, mécseseket kihelyezni.)
Mi vállaljuk a teljes körű ügyintézést az előírásoknak megfelelően.